dilluns, 27 d’abril de 2020

REPTE SETMANAL (setmana 27 abril )

Bon dia a tots i totes! 

Aquesta setmana ve carregada de reptes! A continuació us els presentem: els dos primers els ha creat 
la vostra companya Laia, els dos següents l'Asier i l'últim us el proposem les mestres.

Repte 1: Jo a casa porto una quarantena. L’any passat en lloc de estar una quarantena vaig estar 
dues vintenes. Quin any he estat més dies tancada?

Repte 2: Abans quan anava a comprar em gastava 120€ i ara com que hi vaig menys sovint em gasto 
la meitat. Quants diners em gasto ara?

Repte 3: Volem comprar 51 mascaretes però només n'hi ha 34. Si tenint 51 mascaretes n'utilitzava 3 
cada dia, quantes mascaretes podré utilitzar cada dia per cobrir el mateix número de dies?

Repte 4: En una botiga hi ha 300 paquets de paper higiènic i cada paquet te 6 rotllos de paper. Cada persona pot comprar 6 paquets. Per a quantes persones hi ha paquets i quants rotllos tindrà cadascú?

Repte 5: Podeu descobrir quants quadrats hi ha en aquesta imatge?
 
A veure quants en podeu resoldre! Recordeu publicar les respostes en un comentari. Si no sabeu com comentar, teniu l'explicació de com fer-ho als reptes de la setmana del 13 d'abril. Dijous penjarem les solucions en aquesta mateixa publicació.


SOLUCIONS
Bona feina!! Heu aconseguit resoldre molts dels reptes que us hem plantejat. A continuació hi trobareu les solucions:

Repte 1: He estat els mateixos dies tancada ja que una quarantena és el mateix que dues vintenes.

Repte 2: Ara em gasto la meitat de diners, 60€.

OPERACIONS: 120/2=60

Repte 3: Cada dia podré utilitzar 2 mascaretes.

OPERACIONS/EXPLICACIÓ: Tenint 51 mascaretes, n’utilitzava 3 per dia. 51/3=17. Per tant, amb 51 mascaretes, 3 cada dia, n’he tingut prou per 17 dies. Com que n’hi ha 34, les hauré de repartir mateixos 17 dies que m’han durat les altres. 34/17=2. Per tant, per tal que les 34 mascaretes em durin 17 dies, en podré utilitzar 2 cada dia.

Repte 4: 50 persones en poden comprar, i tindran 36 rotllos.

OPERACIONS/EXPLICACIÓ: Per saber per quantes persones hi ha paquets cal dividir els paquets totals entre el número de paquets màxim que poden comprar. 300/6=50. N’hi ha per 50 persones.
Per saber el número de rotllos cal multiplicar el número de paquets pel número de rotllos de paper que hi ha en cadascun. 6x6=36 rotllos per persona.


Repte 5: Hi ha 40 quadrats. En aquest vídeo veureu quins són: https://www.youtube.com/watch?v=xldCt7TUTUM


La setmana que ve més!


Molta sort!!

11 comentaris:

  1. HI HAN:
    29 QUADRATS.

    ResponSuprimeix
  2. Repte3: Es un probleme tranpa perquè li manca informació.

    Repte4: Per 50 persones amb 36 rotllos de paper

    Repte5: 28 quadrats

    ResponSuprimeix
  3. EDNA.
    repte 1:son 40 dies.
    repte2 :son 60.
    repte5:surten 36.

    ResponSuprimeix
  4. Anònim4/27/2020

    KAI
    1: Els 2 anys per igual.
    2: 60€.
    3: 2 mascaretes al dia.
    4: 50 persones tenen 36 rottlos.
    5: 36 quadrats.

    ResponSuprimeix
  5. MAR
    1:el mateix.
    2:60€
    3:2 mascaretes al dia
    4: 50 persones i 36 rotllos
    5: 36 quadrats
    4:
    5:36 quadrats.

    ResponSuprimeix
  6. MARIO
    1:Va estar tancada les dos anys per igual.
    2:Ara em gasto 60 euros.
    3:Falta informació.
    4:Per 50 persones amb 36 rotllos de paper.
    5:Hi han 40 quadrats:
    Bon Cap de setmana.

    ResponSuprimeix
  7. 1:has estat el mateix temps
    2:t'has gastat 60 euros
    5:hi han 40 quadrats

    ResponSuprimeix
  8. Anònim4/29/2020

    KAI
    He trobat 4 quadrats més en el repte 5
    Repte 5:40 quadrats

    ResponSuprimeix
  9. MAR
    He trubat 4 quadrats mes en tota i an 40.

    ResponSuprimeix
  10. Repte1 ----IGUALS
    Repte2-----60
    Repte4-----50persones 36 rotllos
    Repte5-----36 cuadrats

    soc el Luis

    ResponSuprimeix
  11. 1-Els dos non iguals
    2-Em gastere 60 euros
    3-Es 2



    BON CAP DE SETMANA!


    #JOEMQUEDOACASA

    ResponSuprimeix