divendres, 14 de gener de 2011

TEMA DE DEBAT: DIOXINES ALS OUS?

La contaminació per dioxines mai no es pot donar en productes ecològics.

Veritas L'últim escàndol alimentari a Europa, la contaminació per dioxines que va portar a tancar preventivament 4.700 granges de pollastres alemanyes en entrar greixos no comestibles a la cadena de fabricació de pinsos, hagués pogut evitar-se.
Igual que el mal de les vaques boges, aquesta nova i gravíssima amenaça per a la salut humana (les dioxines són cancerígenes) ve donada per les males pràctiques i la falta de control de la indústria alimentària convencional, i mai s'hagués donat si s'haguessin seguit els mètodes de producció ecològica.
Això és així perquè en producció ecològica es controla que totes les baules de la cadena siguin també de producció ecològica certificada.
Si els pollastres i gallines ecològics s'alimenten amb pinso, aquest és exclusivament ecològic i està elaborat exclusivament amb vegetals ecològics, i mai amb olis animals ni productes químics. Recorda que la matrícula dels ous ecològics comença sempre per 0, un 1 per als ous de camp, un 2 per als ous de sòl i un 3 per als ous de gàbia.

FONT: http://www.ecoveritas.es

Què són els greixos no comestibles?
Què són les dioxines?
Quin perill poden comportar les dioxines?
Com i per què s'ha produit la contaminació dels pinsos?
Què opines d'aquesta notícia?
Et sembla que pot ser veritat que els productes ecològics no puguin estar contaminats? per què?


3 comentaris:

  1. Rosa, la meva mare a comprat ous i avien dit que eran de granja i surtia el nº4.
    De que poden ser?

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina